top of page

A III. HAZAVÁRÓ képekben

Kétnapos rendezvénnyel várta Arló, a településről elszármazott, búcsúra hazalátogató vendégeit az elmúlt hétvégén.

Szombaton reggel vette kezdetét a IV. Laskafesztivál a harmadik Hazaváró rendezvény keretén belül.

 

A szombati rendezvény 10. órakor vette kezdetét Vámos Istvánné dr. polgármester köszöntőjével.

A rendezvény azonban nem mindenki számára kezdődött 10 órakor, mert az előző napokon felállított sátrakat már 8 óra körül kezdték benépesíteni a laskakészítők, az önkormányzati és oktatási intézmények dolgozói, a különböző civil szervezetek tagjai.

 

A rendről, a rendezvény biztonságáról a Polgárőr egyesület tagjai gondoskodtak, a vendégek ellátásáról a konyha dolgozói mellett a hivatal, az óvoda, a szociális központ munkatársai, a Nőklub, és a Közéletért és Kultúráért Egyesület tagjai.

Három mázsa krumpliból és 80 kiló lisztből becslések szerint mintegy 1600 db laskát sütöttek a szorgos asszonyok, amit a rossz idő ellenére kilátogató 600 vendég el is fogyasztott.

Két üstben főtt a bográcsgulyás, a sátrakban sült a laska.

A V.I.P. vendégek ellátására hidegtálakat és töltött káposztát ajánlottak fel a rendezvény civil támogatóiJárdánházáról, és Ózdról.

Kézművesek is jelen voltak a termékeikkel, valamint egészségsátor is helyet kapott a rendezvényen, itt a bátor, vagy kíváncsi önkéntesek előzetes vizsgálatok és mérések után felvilágosítást kaphattak egészségi állapotukról.

 

Az egész napos műsorfolyamot Pozsár Istvánné, a helyi televízió főszerkesztője vezette, aki nem mellesleg a helyi óvoda munkatársa.

 

Vasárnap, a délelőtti templombúcsú után, délután 15. órától színvonalas koncerteken vehettek részt a templomba látogatók. Felléptek az Arlói Vegyeskar, Vámos Fruzsina, Németh Szilárd ének- és orgona művészek, Szvorák Katalin népdalénekes, St. Martin előadóművész. A templom zsúfolásig megtelt művészetet kedvelő, nem csak helyi érdeklődővel, részt vettek a környező települések

polgármesterei is a rendezvényen.

 (A lenti képek Kozma György fotói)

 

bottom of page